Residens och arbetsvistelse

Under juli 2019 ser vi fram emot att välkomna skådespelaren AnneLee Vikner, regissören/manusförfattaren Robert Jelinek och fotografen/filmaren Tisha Minö. Deras arbetsvistelse innefattar bland annat att skriva manus och arbeta fram grunderna till en ungdomspjäs som planeras att spelas på Gottsunda Dans & Teater. Detta är andra året vi är värdar för  Region Uppsalas arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teaterområdet.

I augusti återvänder även Unifying Yoga för en yogaretreat.

I september är vi  värdar för ett residens inom ljudkonst/komposition. Vi är glada över vårt nya svensk-litauiska residensutbyte med DAR – Druskininkai Artists’ Residence med stöd från  Kulturenheten Region Uppsala.  För ljudkonstnärer/kompositörer boende i Sverige som önskar arbeta i Druskininkai, Litauen, under september: se utlysning här!

————————————————————————-

Vi välkomnar både individuella konstnärer – i vissa fall även familjemedlemmar – och mindre grupper på upp till 8 personer. Sedan april 2018 är vi medlemmar i ResArtis.

Vår nytransformerade ladugård från 1940-talet rymmer tre rustika studio- och ateljéutrymmen.

Dansstudion i den gamla logen (45 m²) har högt i tak och ett sviktat dansgolv, täckt med en 3 mm dansmatta av naturgummi. De stora ladugårdsdörrarna kan vid behov öppnas. Väggar och tak är oisolerade men det finns värmeslingor under golvet för komfortvärme under kyliga dagar.

Den stora ateljén på övervåningen har trägolv och mycket ljus. Det finns en mindre verkstad intill med högt i tak, betonggolv och en separat ingång med balkong mot väster.

På nedervåningen finns kök och badrum samt utrymme för gemensamma måltider, möten och fika. På ladans soliga södersida finns plats för både grillkvällar och utomhusprojekt.

Våra ateljéer, boende och uterum är i en konstant förbättringsprocess.

Det är värt att känna till att Hållnäs konstkoloni under sommartid är hem för både gästande konstnärer, internationella volontärer samt en småbarnsfamilj och en katt. Det finns ofta gott om tillfällen för social samvaro; gemensamma fikapauser, måltider och samtal – men även plats för avskildhet.

Om du har idéer för framtida konstprojekt, retreat eller helgkurs du vill göra här, hör av dig till oss! Mejla info@hallnaskonstkoloni.com eller ring Åsa +46 0704 68 46 07.

För att se fler foton från våra studio- och ateljéutrymmen, besök vår Facebooksida.

För foton av boende på Hållnäs Konstkoloni, besök vår Facebooksida.

I nuläget har vi ingen extern finansiering av vårt nykläckta residensprogram. Resa, boende och lokalhyra måste betalas av besökande grupp/konstnär. Vi hjälper vid behov dock gärna till att leta finansiering, mejla oss gärna.

barn2_01workshop2IMG_1719kitchen_wide03

 

 

 

 

Advertisements