Residens och arbetsvistelse

2020

27 juli – 9 aug. Konstnären och illustratören Isabella Bancewicz, baserad i Rom, vistas i Hållnäs i två veckor, för att arbeta med ett serieprojekt. Läs mer om Isabellas arbete här.

17–23 augusti. Region Uppsalas arbetsvistelse inom teaterområdet. I år är det Teater Aros som tilldelats stipendiet. Vistelsen är tänkt som ett tillfälle till fördjupning och utveckling av den egna konstnärliga verksamheten. Läs mer om Teater Aros projekt här.

Under juli och augusti, var både tyska koreografkollektivet MNEME och den australiensiska konstnären Anna Farago inbjudna till var sitt två veckor långt residens i Hållnäs. På grund av covid-19, blir tyävrr ingen av dessa residens av i år. Vi ser fram emot att välkomna dem i Hållnäs under 2021.

14-16 aug blir det för tredje året yogaretreat i Hållen, med våra partners Unifying Yoga. Läs mer, och anmäl dig, här!

1-14 sept. Residensutbyte inom ljudkonst/komposition Druskininkai-Hållnäs. I september är vi värdar för den litauiske kompositören Martynas Bialobžeskis, som en del av vårt svensk-litauiska samarbete med DAR – Druskininkai Artists’ Residence.  Under samma tidsperiod bjuds Uppsalabaserade kompositören Thommy Wahlström att arbeta i Druskininkai, Litauen. Utbytet med DAR AiR stöds av Kulturenheten Region Uppsala.

——————————————————————–

Arkiv

2019

Kulturenheten Region Uppsalas arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teaterområdet. (AnneLee Vikner, Gustav Uddgård och Johan Stavring.)

Yogaretreat Unifying Yoga

Premiär för vårt svensk-litauiska residensutbyte inom komposition med DAR – Druskininkai Artists’ Residence i Litauen.  (Juta Pranulytė från Vilnius (i Hållnäs) och Karlholmsbaserade konstnären Pavel Matveyev (i Druskininkai, Litauen). Samarbete med Kulturenheten Region Uppsala.

2018

Kulturenheten Region Uppsala arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teaterområdet. (Emma Löfström and Klara Bendz, Bananteatern.)

Danskollektivet Samlingen, produktionsresidens inför turné med Riksteatern: Samlingen – en danshistoria.


Vill du arrangera en vistelse hos oss?

Vi välkomnar både individuella konstnärer – i vissa fall även familjemedlemmar – och mindre grupper på upp till 8 personer.

I nuläget har vi ingen extern finansiering för vår residensverksamhet. Resa, boende och lokalhyra måste betalas av besökande grupp/konstnär. Vi hjälper vid behov dock gärna till att leta finansiering om vi kan, mejla oss gärna. Sedan april 2018 är vi medlemmar i ResArtis. Följ länken dit för uppdaterade priser.

Vår nytransformerade ladugård från 1940-talet rymmer tre rustika studio- och ateljéutrymmen.

Dansstudion i den gamla logen (45 m²) har högt i tak och ett sviktat dansgolv, täckt med en 3 mm dansmatta av naturgummi. De stora ladugårdsdörrarna kan vid behov öppnas. Väggar och tak är oisolerade men det finns värmeslingor under golvet för komfortvärme under kyliga dagar. Tillgänglig juni – mitten av september.

Den stora isolerade ateljén på övervåningen har trägolv och mycket ljus. Det finns en mindre verkstad intill med högt i tak, betonggolv och en separat ingång med balkong mot väster. Stora ateljén är tillgänglig april – oktober.

På nedervåningen finns kök och badrum samt utrymme för gemensamma måltider, möten och fika. Här finns en stor kamin att samlas kring när vädret är ruggigt. På ladans soliga södersida finns plats för både grillkvällar och utomhusprojekt.

Våra ateljéer, boende och uterum är i en konstant förbättringsprocess.

Det är värt att känna till att Hållnäs konstkoloni under sommartid är hem för både gästande konstnärer, ibland volontärer och vänner samt en småbarnsfamilj och en katt. Det finns ofta gott om tillfällen för social samvaro; gemensamma fikapauser, måltider och samtal – men även plats för avskildhet.

Om du har idéer för framtida konstprojekt, retreat eller helgkurs du vill göra här, hör av dig till oss! Mejla info@hallnaskonstkoloni.com eller ring Åsa +46 0704 68 46 07.

För att se fler foton från våra studio- och ateljéutrymmen, besök vår Facebooksida.

För foton av boende på Hållnäs Konstkoloni, besök vår Facebooksida.

barn2_01
workshop2
IMG_1719
kitchen_wide03