Residens och arbetsvistelse

2020

17–23 augusti. Region Uppsalas arbetsvistelse inom teaterområdet. I år är det Teater Aros som tilldelats stipendiet. Vistelsen är tänkt som ett tillfälle till fördjupning och utveckling av den egna konstnärliga verksamheten. Läs mer om Teater Aros projekt här.

Under juli och augusti, är både tyska koreografkollektivet MNEME och den australiensiska konstnären Anna Farago inbjudna till var sitt två veckor långt residens i Hållnäs. På grund av covid-19, är det osäkert om någon av dessa blir av i år.

14-16 aug blir det för tredje året yogaretreat i Hållen, med våra partners Unifying Yoga. Läs mer, och anmäl dig, här! Observera att retreaten äger rum i augusti, inte juni!

1-14 sept. Residensutbyte inom ljudkonst/komposition Druskininkai-Hållnäs. I september är vi värdar för en litauisk konstnär, som en del av vårt svensk-litauiska samarbete med DAR – Druskininkai Artists’ Residence.  Under samma tidsperiod bjuds en konstnär baserad i Sverige att arbeta i Druskininkai, Litauen. Utbytet med DAR AiR stöds av Kulturenheten Region Uppsala och kommer att utvecklas under 2020. Ansökan att resa till Litauen kan göras fram till 31 maj.

——————————————————————–

2019

Under juli 2019 spenderade  scenkonstnärerna AnneLee Vikner, Gustav Uddgård och Johan Stavring tid vid Hållnäs Konstkoloni, sysselsatta med framför allt manusarbete.  Detta är andra året vi är värdar för  Kulturenheten Region Uppsalas arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teaterområdet.

I augusti återvände även härliga Unifying Yoga för en fullbokad yogaretreat. 

I september var vi värdar för den unga kompositören Juta Pranulytė som en del av vårt nya svensk-litauiska residensutbyte med DAR – Druskininkai Artists’ Residence.  Under samma tidsperiod arbetade Karlholmsbaserade konstnären Pavel Matveyev med ett projekt i Druskininkai, Litauen. Utbytet med DAR AiR stöds av Kulturenheten Region Uppsala och kommer att utvecklas under 2020.


Vill du arrangera en vistelse hos oss?

Vi välkomnar både individuella konstnärer – i vissa fall även familjemedlemmar – och mindre grupper på upp till 8 personer.

I nuläget har vi ingen extern finansiering . Resa, boende och lokalhyra måste betalas av besökande grupp/konstnär. Vi hjälper vid behov dock gärna till att leta finansiering om vi kan, mejla oss gärna. Sedan april 2018 är vi medlemmar i ResArtis. Följ länken dit för uppdaterade priser.

Vår nytransformerade ladugård från 1940-talet rymmer tre rustika studio- och ateljéutrymmen.

Dansstudion i den gamla logen (45 m²) har högt i tak och ett sviktat dansgolv, täckt med en 3 mm dansmatta av naturgummi. De stora ladugårdsdörrarna kan vid behov öppnas. Väggar och tak är oisolerade men det finns värmeslingor under golvet för komfortvärme under kyliga dagar.

Den stora isolerade ateljén på övervåningen har trägolv och mycket ljus. Det finns en mindre verkstad intill med högt i tak, betonggolv och en separat ingång med balkong mot väster.

På nedervåningen finns kök och badrum samt utrymme för gemensamma måltider, möten och fika. Här finns en stor kamin att samlas kring när vädret är ruggigt. På ladans soliga södersida finns plats för både grillkvällar och utomhusprojekt.

Våra ateljéer, boende och uterum är i en konstant förbättringsprocess.

Det är värt att känna till att Hållnäs konstkoloni under sommartid är hem för både gästande konstnärer, ibland volontärer och vänner samt en småbarnsfamilj och en katt. Det finns ofta gott om tillfällen för social samvaro; gemensamma fikapauser, måltider och samtal – men även plats för avskildhet.

Om du har idéer för framtida konstprojekt, retreat eller helgkurs du vill göra här, hör av dig till oss! Mejla info@hallnaskonstkoloni.com eller ring Åsa +46 0704 68 46 07.

För att se fler foton från våra studio- och ateljéutrymmen, besök vår Facebooksida.

För foton av boende på Hållnäs Konstkoloni, besök vår Facebooksida.

barn2_01
workshop2
IMG_1719
kitchen_wide03