Boka in din vistelse

Vill du arrangera en vistelse hos oss?

Vi välkomnar både individuella konstnärer – i vissa fall även familjemedlemmar – och mindre grupper på upp till 8 personer.

I nuläget har vi ingen extern finansiering . Resa, boende och lokalhyra måste betalas av besökande grupp/konstnär. Vi hjälper vid behov dock gärna till att leta finansiering om vi kan, mejla oss gärna. Sedan april 2018 är vi medlemmar i ResArtis. Följ länken dit för uppdaterade priser. För ideella föreningar kan vi göra separata överenskommelser.

Vår nytransformerade ladugård från 1940-talet rymmer tre rustika studio- och ateljéutrymmen.

Dansstudion i den gamla logen (45 m²) har högt i tak och ett sviktat dansgolv, täckt med en 3 mm dansmatta av naturgummi. De stora ladugårdsdörrarna kan vid behov öppnas. Väggar och tak är oisolerade men det finns värmeslingor under golvet för komfortvärme under kyliga dagar.

Den stora isolerade ateljén på övervåningen har trägolv och mycket ljus. Ateljén kan användas även under april och oktober, vi har nyligen installerat en luftvärmepump! Det finns en mindre verkstad intill med högt i tak, betonggolv och en separat ingång med balkong mot väster.

På nedervåningen finns kök och badrum samt utrymme för gemensamma måltider, möten och fika. Här finns en stor kamin att samlas kring när vädret är ruggigt. På ladans soliga södersida finns plats för både grillkvällar och utomhusprojekt.

Våra ateljéer, boende och uterum är i en konstant förbättringsprocess.

Det är värt att känna till att Hållnäs konstkoloni under sommartid är hem för både gästande konstnärer, ibland volontärer och vänner samt en småbarnsfamilj och en katt. Det finns ofta gott om tillfällen för social samvaro; gemensamma fikapauser, måltider och samtal – men även plats för avskildhet.

Om du har idéer för framtida konstprojekt, retreat eller helgkurs du vill göra här, hör av dig till oss! Mejla info@hallnaskonstkoloni.com eller ring Åsa +46 0704 68 46 07.

För att se fler foton från våra studio- och ateljéutrymmen, besök vår Facebooksida.

För foton av boende på Hållnäs Konstkoloni, besök vår Facebooksida.

barn2_01
workshop2
IMG_1719
kitchen_wide03