Oväntat besök, Hållnäs 2021

Efter en välbesökt konsthändelse i Gudinge fiskeläge 2019, återvänder performancekonstnär SU-EN till Hållnäs, nu i sällskap av kompositör och cellist Amit Sen.

Oväntat besökModus Mobile är ett samarbetsprojekt mellan föreningen Ars & Modus och SU-EN Butoh Company. 

Oväntat besök går ut på korta improvisationer i människors hem eller arbetsplats. Exakt vad som kommer att hända går inte att säga i förväg, Amit och SU-EN skapar ett unikt verk utifrån platsen de besöker. 

Oväntat besök har tidigare dykt upp i New York, Hammenhög, Uppsala, Pajala, Indien, Indonesien och Japan. Nu är det alltså Hållnäs tur att få besök av Amit och SU-EN!

Vad händer i Hållnäs 10-11 juni?

Oväntat besök sker på flera olika platser under två dagar 10-11 juni. Både publika platser, som en servering eller parkering och privata trädgårdar är möjliga alternativ för “nedslag”. På grund av pandemin, blir det enbart besök utomhus i Hållnäs.

Med mer eller mindre förvarning, skapas ett ca 10 minuter långt performanceverk på en plats. Efteråt finns tillfälle att prata lite med konstnärerna, innan de fortsätter på sin rundtur i Hållnäs. 

Varje performance filmas. All dokumentation klipps sedan ihop till en enda film, från alla olika platser i världen där projektet varit på besök.

Publik visning och konstnärssamtal 12 juni

En kortare film från besöken i Hållnäs visas på Verstubergets luftiga dansbana på hembygdsgården i Edvalla, lördag 12 juni kl 14.

Det blir även samtal med konstnärerna om projektet, och fika.

Värdar för den publika visningen vid Verstuberget är Hållnäs hembygdsförening.

Tänk på att anmäla er till filmvisningen, och var vänlig stanna hemma vid förkylningssymptom.

Vid smittskyddsrestriktioner, kommer filmen att nå hållnäsborna enbart på digital väg.

Frågor och anmälan till publik visning i Edvalla:

Åsa Norling (Hållnäs konstkoloni)

Tel: 0704 68 46 07

info@hallnaskonstkoloni.com

Projektet Oväntat Besök, Hållnäs 2021 arrangeras av Hållnäs konstkoloni, Hållnäs hembygdsförening, SU-EN Butoh Company och Ars & Modus. Oväntat besöks stöds av Tierps kommun och Region Uppsala.

Oväntat besök har sitt ursprung i projektet Modus Mobile och föreningen Ars & Modus i skånska Hammenhög.

Bilder från Oväntat besök/Modus Mobile på olika platser i världen, samt från K.R.O.P.P Lab, en konsthändelse i Gudinge hamn 2019.