Skrivarstuga på Hållnäshalvön

Hållnäs konstkoloni erbjuder under vinterhalvåret arbetsplats och enkelt boende i vårt mysiga gästhus i utkanten av byn Hållen. För konstnärer, journalister, författare, forskare eller andra som önskar arbetstid i avskildhet och tystnad, nära skog och hav. 

Gästhuset är en isolerad sportstuga från ca 1960-tal med enkel standard. Två dubbelrum, fullt
utrustat kök och badrum med dusch och torrtoalett. Det finns också en vedeldad köksspis och en
kamin i arbets/vardagsrummet, samt en uteplats i söderläge. Stugan ligger avsides, men med grannar i närheten. Trafik passerar mycket sällan. 30 minuters promenad till öppet hav.

Det är en fördel om gäster har tillgång till egen bil eftersom kollektivtrafiken är begränsad. Vid behov kan vi hämta gäster vid busshållplats vid Edvalla affär (UL-buss från Tierp/Skärplinge).

Mobilmottagning brukar fungera bra i stugan generellt, vi har haft gäster som kunnat använda Zoom/Teams utan problem, men det kan vara lite ojämt med mottagningen. Inga problem för mejl etc. Upp- och nedladdande av mycket tunga bild/ljudfiler kan det vara sämre med. Fråga gärna om det är något specifikt som behöver funka!

I veckohyran ingår värme/varmvatten, ved, wifi/mobilt bredband, lakan och handdukar. (Slutstädning ingår inte.) Det finns även cyklar att hyra för 500 kr/vecka, då det är barmark. Vi har inga hjälmar.

Hyra vintersäsong: 2000 kr /vecka (1-2 personer) Vinterhyra gäller fram till påsk och från 1 oktober.

Under april, maj och september kostar skrivarstugan 2700 kr /vecka (1-2 personer). Kontakta oss för frågor om uthyrning under sommarsäsong juni-augusti!

Hör gärna av dig till Åsa via info@hallnaskonstkoloni.com om du har frågor eller vill boka in en vistelse.